گوناگون

مقایسه قیمت اجاره خانه در تهران با شهرهای بزرگ جهان

مقایسه قیمت اجاره خانه در تهران با شهرهای بزرگ جهان

هر کدام از ما در زندگی؛ حداقل یک بار اقدام به خرید یا اجاره مسکن می‌کنیم. هزینه اجاره یا اقساط مسکن، بخش مهمی از سبد مخارج هر مستاجر یا مالکی را تشکیل می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود قیمت مسکن برای هر فردی مهم باشد. شاید شما هم در مواجهه با قیمت مسکن از خود پرسیده‌ باشید: « وضعیت قیمت مسکن در کشورهای دیگر؛ چقدر با ایران متفاوت است؟». اگر حوصله جستجو در وب را داشته باشید و به دنبال جواب سوال خود بگردید، به نتایج مختلفی خواهید ‌رسید؛ که قیمت خانه‌های متفاوتی در دنیا را به شما نمایش می‌دهد. با این جستجو ممکن است خانه‌ای 400 دلاری در دهلی هند و مشابه آن را در سنفرانسیسکو با قیمت 3000 دلار پیدا کنید. شاید با دیدن این نتایج تصور کنید قیمت مسکن در هند، اوضاع بهتری نسبت به ایالات متحده دارد.

مقایسه قیمت اجاره خانه در تهران با شهرهای بزرگ جهان

آیا به نظر شما این مقایسه درست است؟

در ابتدا باید بگوییم، برای مقایسه‌ عادلانه قیمت مسکن در شهرهای مختلف؛ نیاز است دو مقوله “قیمت مسکن” و “درآمد متوسط افراد جامعه” در کنار یک‌دیگر بررسی شوند. همانطور که می‌دانید؛ درآمد افراد در شهرها و کشورهای مختلف دنیا متفاوت است. همچنین درآمد افراد یک جامعه هم با یکدیگر تفاوت دارد. ما در این مقایسه از آمار رسمی و جهانی “متوسط درآمد” استفاده ‌می‌کنیم. در واقع ارقامی که در این متن می‌بینید؛ میانگین درآمد مردم در کشورهای مختلف است.

پیدا کردن معیار مناسب برای مقایسه قیمت خانه‌ کار دشواریست. پارامترهایی مثل متراژ خانه، محله، امکانات، سال ساخت و تعداد اتاق خواب، بر روی قیمت خانه‌ها اثر گذارند. با کمی اغماض و تقریب؛ می‌توانیم هزینه اجاره یک آپارتمان دو خوابه با امکانات معمولی، در محلهِ متوسطی از شهر را معیار مقایسه خود قرار دهیم. لازم به ذکر است که بررسی قیمت اجاره خانه، دید نسبتا خوبی به قیمت ملک می‌دهد.

در این مطلب به بررسی وضعیت مسکن در شهرهای بزرگ دنیا، و مقایسه آنها با وضعیت ملک در شهری مثل تهران می‌پردازیم.

دهلی نو، هند

متوسط حقوق ماهانه هر فرد در این شهر، کمتر از 200 دلار است. اما جالب است بدانید، برای داشتن یک خانه دو خوابه معمولی در دهلی نو، باید چیزی حدود 400 دلار هزینه کنید. این اعداد نشانه بی خانمان بودن اکثر مردم دهلی نیست. بلکه نشان دهنده وجود تعداد زیادی خانه با کیفیتی پایین‌تر از حد متوسط؛ و قیمتی بسیار پایین‌ است. هرچند ممکن است مجموع درآمد افراد شاغل در یک خانواده بیشتر از 200 دلار باشد، اما به هر حال شاخص هزینه زندگی یا cost of living index در کشور هندوستان بسیار پایین است. اگر بخواهیم به شکل ساده‌تری توضیح دهیم، باید بگوییم بیشتر مردم هند سطح پایینی از رفاه را تجربه می‌کنند. داشتن خانه‌ای کوچک با اجاره ‌‌بهای اندک، برای بیشتر مردم این کشور مقبول است. این موضوع در خیلی از شهرهای دیگر دنیا هم مشاهده می‌شود.

کوالالامپور، مالزی

مالزی یکی از قوی‌ترین اقتصادهای جنوب شرق آسیا را دارد. متوسط حقوق ماهانه مردم در کوالالامپور؛ چیزی حدود 890 دلارِ آمریکاست. برای اجاره یک خانه معمولی با معیارهای تعریف شده، حدود 480 دلار از دستمزد ماهانه مردم صرف مسکن آنها می‌شود. اگرچه کوالالامپور را شهری با معماری مدرن می‌پندارند، اما ساختمان‌هایی ارزان قیمت با بافت سنتی در این شهر فراوانند. افزایش 12 درصدی قیمت مسکن این شهر، یکی از نقاط ضعف بازار مسکن در کوالالامپور است.

استانبول، ترکیه

اگر در استانبول شغلی معمولی داشته باشید، ماهانه 870 دلار دریافت می‌کنید. برای زندگی در استانبول، باید حدود 500 دلار از حقوق خود را صرف اجاره مسکن کنید. هرچند توریستی بودن استانبول، فرصت‌های شغلی فراوانی در اختیار ساکنینش قرار داده، اما هزینه زندگی در این شهر نسبتاً بالاست.

آتن، یونان

اجاره یک خانه دو خوابه در آتن، حدود 600 دلار هزینه دارد. متوسط درآمد مردم در این شهر 1650 دلار در ماه است. نابسامان بودن اوضاع اقتصادی یونان در سال‌های اخیر، وضعیت بازار مسکن این کشور را تحت تاثیر قرار داده و قیمت مسکن در این شهر، سالانه رشد 20 درصدی را تجربه می‌کند.

سائوپائولو، برزیل

متوسط حقوق در برزیل، 762 دلار است. اجاره کردن یک خانه با معیارهای ما در این شهر، تقریبا 30 دلار برای گذران زندگی مردم باقی می‌گذارد. البته همه مردم سائوپائولو در خانه 730 دلاری زندگی نمی‌کنند. خانه‌ها در سائوپائولو، همانند شهرهای هند، رنگ و شکل ساده‌ای دارند. ارزش ملک در این شهرِ برزیلی، سالانه 14 درصد سقوط می‌کند. بافت فقیر نشین در سائوپائولو، تضاد جالبی با بافت مدرن شهر دارد که سوژه خیلی از عکاسان اجتماعی است.

مکزیکوسیتی، مکزیکقیمت اجاره خانه در مکزیکوسیتی؛ برابر با کل متوسط دستمزد ماهیانه در مکزیک است، یعنی حدود 760 دلار. البته نباید فراموش کنیم که درآمد 760 دلاری، متوسط درآمد مردم مکزیک است، و درآمد مردم پایتخت این کشور نرخ بالاتری دارد. همچنین ارزش ملک در این شهرِ آمریکای مرکزی، سالانه 7 درصد افزایش پیدا می‌کند.

پراگ، جمهوری چاجاره‌ مسکن در پراگ 870 دلار هزینه دارد، که برابر با نیمی از 1680 دلار حقوق متوسط مردم جمهوری چک است. قیمت ملک در پراگ، سالانه حدود 30 درصد افزایش میابد که نرخ بالایی در بین شهرهای اروپایی محسوب می‌شود. این افزایش قیمت؛ مردم پراگ را با مشکل جدی مسکن روبرو کرده است.

ورشو، لهستان

با 1170 دلار دستمزد ماهانه در لهستان، باید 880 دلارِ خود را برای اجاره مسکن بپردازید. ورشوی امروزی؛ یک شهر نسبتا مدرن با حفظ معماری سنتی خود است. اگرچه این قیمت برای شهری مثل ورشو زیاد به نظر می‌رسد، اما بازار مسکن در کشور لهستان ثبات خوبی دارد و سالانه تنها 3 درصد به ارزش مسکن در این شهر افزوده می‌شود.

لیسبون، پرتغال

مردم پرتغال به طور میانگین 1830 دلار حقوق ماهیانه دارند. در لیسبون؛ مردم نیمی از حقوق خود را صرف تهیه مسکن می‌کنند. نرخ رشد قیمت مسکن در لیسبون پرتغال، حدود 40 درصد در سال است که نرخ بالایی محسوب می‌شود.

مسکو، روسیهاجاره بهای یک خانه با معیارهای ما در مسکو، هزینه‌ی‌ بالاتری نسبت به متوسط درآمد مردم روسیه دارد. اجاره بها در این شهر 1000 دلار، و متوسط درآمد مردم روسیه 830 دلار است. البته نباید فراموش کرد که درآمد مردم در پایتخت‌ کشورها، کمی ببیشتر از متوسط درآمد کل کشور است. ضمن توریستی بودن مسکو و وجود موقعیت‌های شغلی فراوان در این شهر، هزینه زندگی در آنجا بسیار زیاد است. همچنین قیمت مسکن در پایتخت روسیه، سالانه 5 درصد کاهش میابد.

بروکسل، بلژیک

اجاره بهای 1160 دلاری در بروکسل بلژیک، در برابر درآمد متوسط 3800 دلاری بلژیکی‌ها، نرخ مناسبی است. حتی با وجود نرخ 4 درصدی رشد قیمت مسکن طی هر سال، همچنان وضعیت مسکن این شهر مطلوب است.

مادرید، اسپانیا

متوسط درآمد در اسپانیا 2400 دلار، و اجاره بهای یک خانه دو خوابه معمولی در پایتخت این کشور، 1100 دلار در ماه می‌باشد. وضعیت قیمت مسکن در مادرید چنگی به دل نمیزند. مادریدی‌ها سالانه 24 درصد افزایش قیمت مسکن را تجربه می‌کنند.

برلین، آلمان

اجاره بهای یک خانه معمولی در برلین؛ تقریبا یک چهارم متوسط حقوق آلمانی‌هاست. اجاره بها در این شهر حدود 1160 دلار، و متوسط حقوق در آلمان 3900 دلار است. البته قیمت مسکن در آلمان؛ افزایش 11 درصدی در سال را تجربه می‌کند. در میان شهرهای اروپایی، بازار مسکن برلین وضعیت نسبتا مناسبی دارد.

وین، اتریش

با درآمد 4100 دلاری در وین اتریش، 28 درصد از درآمد خانواده‌ها صرف اجاره بهای مسکن می‌شود؛ یعنی 1170 دلار در ماه. وضعیت قیمت مسکن در اتریش، شرایطی مشابه با همسایه خود یعنی کشور آلمان دارد.

میلان، ایتالیا

1330 دلار از سبد مخارج میلانی‌ها صرف اجاره بهای مسکن می‌شود. مردم ایتالیا به طور میانگین 2800 دلار درآمد ماهیانه دارند. علاوه بر اینکه قیمت مسکن در ایتالیا بالاست، مردم میلان سالانه 12 درصد افزایش قیمت مسکن را تجربه می‌کنند.

شیکاگو، ایالات متحده آمریکا

متوسط درآمد مردم آمریکا، جزو بالاترین میانگین‌های دنیاست. متوسط درآمد مردم این کشور 5200 دلار است. اجاره بهای مسکن در شهرهای مختلف ایالات متحده بسیار متفاوت است. شهر شیکاگو را می‌توان با 1400 دلار اجاره بهای مسکن، نمونه متوسط و معیاری برای این کشور دانست. البته هزینه اجاره مسکن در شهرهای دیگر این کشور؛ همانند بوستون، نیویورک و یا سنفرانسیسکو به ترتیب حدود 2160، 2850، 3660 دلار است که نرخ بالایی محسوب می‌شود.

تورنتو، کانادا

متوسط دریافتی مردم کانادا 3700 دلار است. در شهرهایی مثل تورنتو یا ونکور، اجاره‌ بهای مسکن 1500 الی 1600 دلار می‌باشد. هرچند متوسط درآمد مردم تورنتو یا ونکور بیشتر از سرانه درآمد مردم کاناداست، اما هزینه زندگی در این شهرها، به مراتب بیشتر از مناطق دیگر این کشور است.

ملبورن، استرالیا

سهم اجاره بهای مسکن در شهرهای بزرگ استرالیا همچون ملبورن یا سیدنی، حدود 34 الی 40 درصد متوسط درآمد مردم این کشور است. متوسط درآمد استرالیایی‌ها 4400 دلار؛ و اجاره بها در شهرهای مذکور 1500 الی 2000 دلار است. نرخ 9 درصدی افزایش قیمت مسکن در ملبورن؛ نرخ قابل قبولی است.

استکهلم، سوئد

سوئد یکی از مرفه‌ترین کشورهای اروپایی است. مردم سوئد به طور میانگین 4600 دلار درآمد ماهیانه دارند. مردم این کشور در شهری مثل استکهلم، 1550 دلار برای اجارهِ مسکن می‌پردازند. استکهلم از معدود شهرهایی است که بافت سنتی خود را همچنان حفظ کرده است.

زوریخ، سوئیس

درآمد مردم سوئیس؛ به طورمیانگین بیش از 7000 دلار در ماه می‌باشد. در پایتخت این کشور، اجاره مسکن 2330 دلار هزینه دارد. سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب می‌شود.

لندن، انگلستان

قیمت مسکن در پایتخت انگلستان بسیار زیاد است. حتی با وجود متوسط درآمد 3400 دلاری مردم این کشور، زندگی در لندن بسیار هزینه در بَر دارد. مردم این شهر برای اجاره یک خانه با معیارهای مذکور، باید 2400 دلار در ماه هزینه کنند.

پاریس، فرانسه

زندگی در پاریس؛ همانند لندن بسیار هزینه بر است. از 3400 دلار متوسط حقوق فرانسوی‌ها، 2800 دلار آن صرف اجاره بهای مسکن می‌شود. شاید متوسط درآمد مردم پاریس بیشتر از میانگین کشورشان باشد، اما مخارج زندگی در این شهر برای خیلی از فرانسوی‌ها سنگین است.

هلسینکی، فنلاند

در بین کشورهای اسکاندیناوی، فنلاند وضعیت رفاهی بسیار مناسبی دارد. حدود 40 درصد از 4000 دلار حقوق متوسط مردم هلسینکی، یعنی 1700 دلار، صرف اجاره بهای مسکن در این شهر می‌شود. برای زندگی در هلسینکی، افزایش 12 درصدی قیمت مسکن را هم باید در نظر بگیرید.

توکیو، ژاپن

مردم ژاپن به طور متوسط حدود 3400 دلار در ماه دریافت می‌کنند. در شهرهای بزرگی مثل توکیو، 1700 دلار از درآمد مردم برای مسکن آنها هزینه می‌شود. پایتخت کشور آفتاب سوزان، سالانه 12 درصد افزایش قیمت مسکن را تجربه می‌کند.

تهران، ایران

بنابر آمار جهانی، درآمد متوسط ما ایرانی‌ها 450 دلار در ماه است. مرکز آمار ایران؛ متوسط درآمد هر خانواده تهرانی در سال 98 را، ماهانه پنج میلیون و سیصد هزار تومان اعلام کرده است. البته متوسط درآمد خانواده‌های سایر شهرهای کشور، حدود سه میلیون و ششصد هزار تومان اعلام شده است.

بررسی قیمت مسکن در کلانشهری همچون تهران بسیار مشکل است. پیدا کردن خانه‌ای با معیارهای تعریف شده در این شهر، شما را با قیمت‌های متفاوتی روبرو می‌کند. هرچند نمی‌توان به طور دقیق درباره اجاره بهای مسکن در تهران صحبت کرد، اما در مناطق مختلف این شهر؛ خانه‌هایی در حد معمول و با اجاره بهای 3 الی 5 میلیون تومان یافت می‌شود. یکی از علل تفاوت قیمت‌ اجاره‌ها، مقدار پول پیش یا پول رهن است. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع دقیق و بروز از قیمت اجاره یا خرید مسکن در تهران یا هر شهر دیگری، به سایت یا اپلیکیشن ما مراجعه کنید تا اطلاعات کامل‌تری از وضعیت قیمت‌ها بدست آورید.

نباید این نکته را فراموش کرد که بیشتر شهرهای نام برده شده در این مطلب، پایتخت کشورها هستند. لذا درآمد مردم آنها؛ حدود 10 الی 15 درصد بیشتر از متوسط درآمد مردم کشورشان است. آمارهای زیادی از قیمت مسکن در کشورهای مختلف دنیا وجود دارد که ممکن است با هم متفاوت باشند. سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی، مثل وام‌های بانکی و قراردادهای ملکی، ممکن است شرایط واقعی را متفاوت از اطلاعات آماری سازد. برای مثال در کشور هند اگرچه درآمد مردم بسیار پایین است، اما وجود خانه‌هایی متناسب با وضعیت اقتصادی جامعه، بازار ملک را تا حدی ثبات بخشیده است. همچنین نرخ افزایش یا کاهش قیمت ملک، تاثیر به سزایی در وضعیت واقعی مسکن در آن جامعه دارد. نرخ 26 درصدی کاهش قیمت مسکن در پایتخت هند؛ و افزایش 15 درصدی آن در استکهلم سوئد، دال براین است که تنها با تکیه بر آمار؛ نمی‌توان وضعیت ملک در یک جامعه را به طور دقیق سنجید. ضمن آنکه وضعیت مسکن در هر جامعه؛ مبتنی بر سطح اقتصادی اعضای آن جامعه است. شاید در هندوستان خانه‌هایی با کیفیت بسیار پایین، قیمتی اندک داشته باشند و عمده افراد جامعه بتوانند مسکن تهیه کنند. اما در کشوری دیگر با وجود خانه‌هایی مطلوب و با کیفیت، خیلی از مردم نتوانند از پس هزینه‌هایی تهیه مسکن برآیند.

یکی دیگر از مسائلی که کمتر به آن توجه می‌شود، تعداد افراد شاغل در یک خانواده است. برای مثال در یک خانواده هندی، معمولا بیش از دو نفر مشغول به فعالیت اقتصادی هستند. پس درآمد یک خانواده هندی؛ شاید چندین برابر بیشتر از متوسطِ درآمد فردی در هندوستان باشد. این موضوع بر تحلیل قیمت مسکن در کشورها تاثیر گذار است.

شما می‌توانید نظر یا تحلیل خود از وضعیت ملک را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

تحریریه فروشگاه دکوراسیون لوکس بایر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *