سبک زندگی

در کدام طبقه از ساختمان زندگی کنیم؟

در کدام طبقه از ساختمان زندگی کنیم؟

طبقات ساختمان برای زندگی تفاوت‌هایی با هم دارند. بهترین طبقه آپارتمان کدام است؟ چه طبقه‌ای را انتخاب کنیم؟ اصلا کدام طبقه آپارتمان در هنگام حوادث طبیعی مثل زلزله امن‌تر است؟

امروزه اکثرا آپارتمان‌نشین هستیم. در گذشته که تعداد طبقات منازل کم بود، اهمیت انتخاب بهترین طبقه آپارتمان برای زندگی خیلی پررنگ نبود. اما امروزه به دلیل اینکه که خیلی از افراد در آپارتمان‌هایی با طبقات زیاد زندگی می‌کنند، یکی از مهم‌ترین مسایل در خرید یا اجاره خانه یا آپارتمان، طبقه خانه است.

زندگی در طبقات مختلف ساختمان معایب و مزایایی دارد که در این مقاله سعی داریم به توصیف آن بپردازیم. امیدواریم بعد از خواندن این مقاله بتوانید در انتخاب طبقه مناسب، راحت تصمیم بگیرید.

مزایای زندگی در طبقه بالا

1-عدم وجود حشرات

کسانی که در طبقات بالای ساختمان زندگی می‌کنند، کمتر با حشرات و حیوانات بیرون از خانه برخورد می‌کنند. خیلی از حشرات موذی و حیوانات قادر به بالا رفتن از طبقات نیستند.

2-احتمال کمتر سرقت

دزدان و مجرمان در هنگام دزدی، دنبال راه و مسیر آسان هستند. بالا رفتن از طبقات ساختمان برای آن‌ها مشکل است، اگر هم بروند، حمل وسایل دزدی تا پایین کار آسانی نیست.

3-سر و صدای کمتر

اگر داشتن خانه‌ای آرام برای شما مهم است، طبقه بالا برای شما بهترین گزینه است. دیگر کسی بالای خانه شما زندگی نمی‌کند تا سر و صدایش شما را آزار دهد. در ضمن از سر و صدا و شلوغی کوچه و خیابان هم در امان هستید.

4-هزینه گرمایشی پایین

می‌دانید که هوای گرم به سمت بالا حرکت می‌کند. طبقات بالایی گرمای بیشتری از طبقات پایینی دریافت می‌کنند و برای کسانی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند، طبقه بالا انتخاب مناسبی است.

5-نمای بهتر

نما و منظره طبقه بالا بهتر از همه طبقات هست. از طبقات بالا می‌توانید بهتر به منظره بیرون اشراف داشته باشید و لذت ببرید.

معایب زندگی در طبقه بالا

1-حمل وسایل سنگین

جابجایی وسایل سنگین مثل مواد غذایی، به خصوص بدون آسانسور، در طبقه بالا بسیار سخت است. راستی فکر اسباب‌کشی هم بکنید. وسایل را باید بدون آسانسور تا طبقات بالا حمل کنید!

2-هزینه بالاتر وسایل سرمایشی

همانطور که در فصل‌های سرد سال، طبقه بالا بهتر و گرم‌تر است، اما در ماه‌های گرم، به قدرت و هزینه بیشتری برای خنک شدن نیاز دارد. با زندگی در طبقه بالا خصوصا در مناطق گرمسیر، باید گرمای بیشتری را تحمل کنید.

3-باید ساکت باشید

اگر در طبقه بالا زندگی می‌کنید، باید به کسانی که زیر طبقه شما هستند احترام بگذارید و حواستان به سر و صدا و بدو بدو باشد. خصوصا اگر بچه خردسال دارید، زندگی در طبقه بالا ایده خوبی نیست.

4-مشکلات پشت‌بام

خرابی سقف ساختمان و نم و رطوبت، در طبقه بالا اثر می‌گذارد و هزینه‌های تعمیرات بالا می‌رود. خصوصا در فصل بارندگی!

5-فشار آب کم

در بسیاری از آپارتمان‌ها فشار آب در طبقات بالا کمتر از طبقات پایین است. خصوصا در ساعات ترافیک مصرف آب، شما با مشکل کم‌آبی روبرو خواهید شد. مگر اینکه پمپ آب قوی در ساختمان گذاشته شود.

6-دشواری خروج در زمان حوادث

یعنی هنگام بروز حوادث مانند آتش‌سوزی یا زلزله، خروج از طبقات بالا به بیرون ساختمان سخت‌تر است. حتی اگر پله‌های خروج اضطراری داشته باشد.

مزایای زندگی در طبقه پایین

1-بدون همسایه پایینی

آز آن‌جایی که کسی در زیر طبقه شما زندگی نمی‌کند، دیگر لازم نیست نگران آرام بودن و سر و صدا نکردن باشید. برای خانواده‌های بچه‌دار طبقه اول انتخاب مناسبی است.

2-حمل آسان

چه آسانسور داشته باشید و چه نداشته باشید، حمل وسایل سنگین در طبقه اول بسیار آسان است. این طبقات از این نظر برای افراد مسن یا ناتوان مناسب‌تر است.

3-هزینه سرمایشی کمتر

بر خلاف طبقه بالا، طبقه پایین در فصل تابستان خنک‌تر است و حتما در مصرف برق صرفه‌جویی خواهد شد.

4-خروج سریع‌تر

در مواقع اضطراری، شما راحت‌تر و سریع‌تر از ساختمان خارج می‌شوید. حتی در مواقع عادی، رفت‌وآمد شما سریع‌تر خواهد بود و دیگر نیاز نیست، منتظر آسانسور بمانید.

5-فضای بیرون

طبقه پایین به فضای بیرون مثل حیاط دسترسی بهتری دارد. خصوصا اگر حیوان خانگی داشته باشید، می‌توانید با استفاده از فضای بیرون، راحت‌تر نگهداری کنید.

معایب زندگی در طبقه پایین

1-حشرات بیشتر

وقتی در طبقات پایین زندگی می‌کنید، ورود حشرات و حیوانات مثل پشه، مگس و گربه به داخل خانه شما راحت‌تر است.

2-احتمال بیشتر دزدی

اگر در طبقه اول ساختمان زندگی می‌کنید، توجه داشته باشید که خانه شما برای سرقت راحت‌تر است. پس اقدامات احتیاطی را رعایت کنید.

3-سر و صدای بیشتر

طبیعی است که سر و صدا در طبقه اول ساختمان بیشتر از سایر طبقات است. هم سر و صدای همسایه بالایی و رفت‌وآمدهای اهالی ساختمان، هم سر و صدای کوچه و خیابان و پارکینگ را باید تحمل کنید. پس دقت کنید!

4-هزینه گرمایشی بالاتر

در این زمینه دقیقا برعکس طبقه بالا، زمستان هوا سردتر است و باید هزینه بیشتری برای وسایل گرمایشی بپردازید.

مزایای زندگی در طبقات میانی

1-سر و صدای کمتر

اگر در طبقات میانی زندگی می‌کنید، سر و صدا طبقه بالایی را دارید، اما سر و صدای کوچه و خیابان کمتر به خانه شما می‌رسد و آرامش بیشتری دارید.

2-دمای مناسب

نکته‌ای که در این طبقات مهم است این است که دما در فصل زمستان و تابستان خیلی متغیر نیست و شما هزینه بیشتری برای گرما و سرمای زیاد متحمل نخواهید شد.

3-پله کمتر

تعداد پله‌ها در این طبقات به نسبت طبقه بالا کمتر و است و رفت‌وآمد شما راحت‌تر. حتی اگر آسانسور هم خراب شود، خیلی به شما سخت نخواهد گذشت!

معایب زندگی در طبقات میانی

1-احاطه شدن توسط همسایگان

وقتی در طبقات وسط ساختمان زندگی می‌کنید، از سمت بالا و پایین و شاید کناری، توسط همسایگان محاصره می‌شوید! یعنی هم باید به صر و صدای طبقه بالایی گوش کنید، هم مراقب سر و صدای راه رفتن خود، نسبت به همسایه پایینی باشید.

بهترین طبقه ساختمان در زلزله

یکی ار رایج‌ترین حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی، زلزله است. زلزله در خانه‌های آپارتمانی خطرناک‌تر از خانه‌های غیر آپارتمانی و مسطح است، زیرا در آپارتمان تراکم جمعیت بالاست و فرار از آپارتمان مشکل است.

اینکه کدام طبقه از ساختمان در هنگام زلزله امن است، بستگی به شدت و نوع زلزله دارد. گاهی طبقات پایین و همکف آسیب زیادی می‌بینند و گاهی طبقات بالا به شدت تخریب می‌شوند. اما چیزی که مشخص است این است که هنگام زلزله، خارج شدن از خانه در طبقات پایین راحت‌تر از خارج شدن در طبقات بالا است. اگر در طبقات بالا سکونت دارید، استفاده از پله و آسانسور بسیار خطرناک است. پس مراقب باشید و سعی کنید اگر فرصت خارج شدن ندارید، در جایی مطمئن پناه بگیرید. اگر موضوع دسترسی سریع برایتان مهم است، بهترین طبقه ساختمان در زلزله یا دیگر حوادث طبیعی، طبقه اول است.

موضوع دیگر اینکه اگر طبقه همکف ساختمانی درست و اصولی ساخته نشده باشد و نتواند درهنگام زلزله، بار ساختمان را تحمل کند، بیشترین آسیب به طبقات اول و همکف می‌رسد. بنابراین بهترین کار این است که در هر طبقه از ساختمان که هستید، در جای مطمئن پناه بگیرد و از اجسام سنگین و ناپایدار دوری کنید. ترسیدن و فرار کردن ممکن است باعث شود آسیب بیشتری به شما برسد.

حتما با خواندن مطالب بالا به تفاوت‌های طبقات آپارتمان پی بردید. توجه داشته باشید که هیچ پاسخ درست یا غلطی برای انتخاب بهترین طبقه آپارتمان وجود ندارد. اگر در جستجوی یک آپارتمان عالی هستید، باید با توجه به شرایط خود، عوامل مختلف را در نظر بگیرید و تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما مهم است.

اگر مطلب بالا را دوست داشتید، نظراتتون رو در بخش نظرات برامون بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *