دکوراسیون داخلی

چیدمان منزل جدید و ساده

چیدمان منزل جدید و ساده

حال که منزل آماده و مبلمان نیز تهیه شده است، باید آستین ها را بالا زده و آنها را بچینید. البته چون چیدمان کاری است سلیقه ای، بهتر است در باره باید ها زیاد اصرار نکرد و آنرا به ذائقه صاحب خانه سپرد. در اینجا تنها برخی از نباید ها یادآوری می شود:

١ – همه مبلمان خود را به دیوار تکیه ندهید. بسیاری فکر می کنند با این کار فضا بزرگتر جلوه می کند اما بدانید که نتیجه دقیقاً معکوس است.

٢ – همه مبلمان مربوط به یک فضا را بصورت یک جا در یک بخش از آن متمرکز نکنید. این ایراد در اطاق نشیمن و تلویزیون بیشتر به چشم می خورد و خیلی ها همه چیز را در یک سمت قرار می دهند و در سمت مقابل فقط یک تلویزیون می گذارند! بهتر است تا در صورت امکان مبلمان اطاق بصورت موزون توزیع شود تا نه تنها توجه به دیگر وسایل و اشیاء نیز جلب شود (شومینه، ویترین، پنجره رو به حیاط…) بلکه امکان برخورد چشمی افراد با یکدیگر نیز مهیا باشد. مگر اینکه دوست داشته باشید حس سالن سینما یا واگن قطار را به دیگران القاء کنید!

٣ – بیش از حد جنس نچینید! برخی به وسایل خود آنقدر دلبسته هستند که دلشان نمی آید از برخی از آنها صرفنظر کنند. به فضا کمی جای نفس کشیدن بدهید (به خودتان هم همینطور). اینطوری آنچه را که هم می چینید بیشتر دیده می شود و جلوه می کند.

٤ – بدون اطلاعات کافی از ابعاد فضاهای منزل، اقدام به انتخاب و خرید مبلمان نکنید. نقشه و ابعاد اطاق ها را همراه خود داشته باشید. بیخودی شیفته چیزی نشوید که مطمئن نیستید در منزلتان جا می گیرد. جمله “حالا میخریم بالاخره یه کاریش میکنیم” را فراموش کنید.

٥ – کاربردهای اصلی که از هر فضا انتظار دارید را نادیده نگیرید. مبلمان و وسایل را بر اساس این اولویت ها انتخاب کنید. (مثال: اگر اهل این هستید تا باقی کارهای اداری تان را به منزل آورده و در اطاق نشیمن انجام دهید، مبلمان خیلی راحت و کوتاه چندان مناسب و سالم نیست).

٦ – ارگونومی (قانون بهره وری درست و سالم از محیط) را نادیده نگیرید. ارتفاع صندلی غذاخوری باید ارتفاعی متناسب با میز داشته باشد. بخصوص اگر ایندو را مجزا می خرید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشید. اگر اهل کامپیوتر هستید، محلی را که قرار است در منزل پشت آن بنشینید، از نظر زاویه چشم با مونیتور، ارتفاع صندلی، میزان خمیدگی زانو … در نظر داشته باشید. نیمی از دردهای مفصلی، استخوان در، مشکلات بینایی، … بعلت انتخاب نادرست تجهیزات و وسایل و یا استفاده ناصحیح بوجود می آید.

٧ – مسیرهای تردد اصلی در منزل را از میان محل هایی که زیاد در آنجا می نشینید، عبور ندهید. به عنوان مثال با چیدمان صحیح، مسیر حرکت مداوم بین اطاق های خواب تا حمام یا اطاق میهمانی تا آشپزخانه را بین مبلمان اطاق نشیمن و تلویزیون قرار ندهید. وگرنه میتوانید عوارض این سهل انگاری را مثلاً هنگام بازی تیم ملی فوتبال کشورتان تجربه کنید!

٨ – اجناسی که استهلاک زیاد دارند را در مسیر دائم تردد قرار ندهید. مثلاً فرش نفیس خود را از آن دور نگه دارید. در غیر اینصورت به تدریج مشاهده می کنید که بخشی از فرش که در معرض مداوم رفت و آمد است به شدت پا خورده و کثیف شده اما باقی آن سالم مانده است. یا آباژور نفیس خود را در این مسیر قرار ندهید تا احتمال برخورد با آن کمتر شود.

٩ – در فرآیند چیدمان منزل، کابل کشی ها را به روز آخر موکول نکنید. بهتر از از قبل محل قرار گرفتن تلویزیون، کامپیوتر یا سیستم صوتی را انتخاب کرده باشید تا بتوان پیش بینی های لازم برای مسیر کابل آنتن، سیم های بلندگو، سه راهی برق و امثال آنرا کرد (چه بسا بتوان انها را بصورت توکار نصب کرد). با این تمهید، کابل ها کمتری استفاده و از زیر دست و پا قرار گرفتن آن نیز جلوگیری خواهد شد. اغلب قالی ها و موکت ها بخاطر رد شدن همین سیم ها از زیر آن آسیب می بینند.

١٠ – بار تجهیزات برقی و روشنایی متعدد را بر روی یک یا دو فیوز تحمیل نکنید. با پیش بینی محل استقرار تجهیزات و با کمک برقکار بار برق را بدرستی توزیع کنید.

١١ – از وسایل بلند مثل آباژورهای بلند، پایه های تزئینی، و امثال آن در فضاهای میانی اطاق ها استفاده نکنید و آنها را در گوشه ها و کنج ها مستقر کنید.

تحریریه فروشگاه لوکس بایر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *