عطرها شاملِ چه ترکیباتِ طبیعی هستند؟
قسمت اول
عطری را استشمام می کنم؛ رایحه اش منحصر بفرد است اما با آن غریبه نیستم. رایحه گل، میوه، غذا، چرم، چوب... همه را می شناسم! اما این امر بدین معنا نیست که ساختنِ یک رایحه، یعنی چیدن تعدادی گل یا میوه، کوبیدن آن ها و سپس ترکیب آن ها با هم، تا یک عطر ساخته شود! در این بخش به برخی ترکیبات رایج در عطرها نگاهی خواهیم داشت و به موضوعاتی پیرامون همین امر و محصولات ارگانیک و سینتتیک می پردازیم و اطلاعات مختصری از نحوه ساختِ محصولاتِ عطری بدست می آوریم.
تقریبا هر عطری به کمی عصاره گل نیاز دارد؛ اما نه هر گلی و همه گل ها به یک شیوه کشت و پرورش نمی یابند. عصاره ای که در نهایت از گل ها برجای می ماند بسیار اندک است و از این رو، گران قیمت هستند. مثلا بیش از 400 کیلوگرم گل رز لازم است تا بتوان نیم کیلوگرم عصاره رز از آن استخراج کرد. گل رز را باید پیش از طلوع آفتاب چید، در سبدهای مخصوصی نگهداری کرد و به محضِ چیدن، آن ها را در فرآیند عصاره گیری قرار داد.
عصاره خالص گل رز و یاس بسیار گران قیمت است و به همین دلیل، نسخه های سینتتیک این عصاره ها برای عطرسازی قابل دسترس تر می نماید. نسخه سینتتیکِ عصاره گل یاس را می توان از ترکیبِ چهار ماده شیمیایی به نام های بنزایل استیت، ایندول، سیاس جاسمون و متیل جاسمونیت، بدست آورد. برای استخراج عصاره از گل ها، بایستی آن ها را لایه به لایه پهن و به حلال هایی از جمله هگزان آغشته نمود و به منظور دسترسی به ابسولوت، مورد استفاده قرار داد.
در فهرست زیر، با برخی از عطرها که رایحه غالب آن ها را نوت های گل بو تشکیل می دهند آشنا خواهیم شد.
Une Rose Frederic Malle
La Fille de Berlin Serge Lutens
A La Rose Maison Francis Kurkdjian
Flower by Kenzo
Le Parfum Elie Saab
Alien Mugler
نظر خود را بنویسید Cancel Reply